Prva stran
 

Poletne priprave trenerjev

Premantura, Hrvaška, 13.08.2005 - 15.08.2005Tradicionalnih poletnih priprav trenerjev so se letos udeležili trenerji Stane Nadižar (5.dan), Drago Ristič (5.dan), Drago Cekič (2.dan), Andrej Kožuh (1.dan), Andrej Fojkar (2.dan) in Branko Malešič (4.dan) ter člani Iva Peternel (2.dan), Ana Rozman (1.dan), Mare Železnik (1.kyu), Matej Oman (1.kyu) in Luka Babnik (1.kyu). Priprave je vodil glavni trener Igor Prašnikar (6.dan).
 
Priprave klubskih trenerjev so namenjene izboljšanju vadbenih metod, uskladitvi vseh vprašanj glede poučevanja tehnik, ki se pojavljajo med letom ter določitvi glavnih ciljev vadbe za naslednjo sezono.
 
Treningi so bili posvečena vadbi nove Kihon kate Shodan, ki je namenjena za tekmovanja najmlajših, sledila je obvezna Sanchin kata z dodatnimi vajami za krepitev moči in stabilnosti ter za vaje utrjevanja telesa. Glavni del treninga je bil tokrat namenjen učenju Sanseiryu kate z razlago (bunkai). Nato smo utrjevali znanje Yakusoku kumiteja, tako da smo vse napade izvajali tudi z nasprotne strani in vsakič zamenjali partnerje. V zadnjem delu treninga pa smo ponovili osnovne tekmovalne kombinacije napadov in trening zaključil z nekaj serijami borb.
 
Prosti čas med vadbo smo zapolnili s kolesarskimi izleti na Kamenjak in adrenalinskimi skoki s pečin.

Bili smo odlična ekipa

z leve čepijo: Iva Peternel, Andrej Fojkar, Stane Nadžar, ...

Sanchin kata, Ana Rozman in Iva Peternel

Utrjevanje (kote-kitae), Andrej Fojkar in Drago Ri ...

Sanseiryu kata, Igor Prašnikar

Sanseiryu kata

Sanseiryu kata

Tekmovalne tehnike, Drago Ristič - Andrej Fojkar

Skok s pečin, Iva Peternel

Skok s pečin, Stane Nadižar