Prva stran
 

Tjaša Ristić osvojila zlato medaljo na Karate 1 Premier ligi v Istanbulu

Istanbul, Turčija, 03.09.2016

 

 

Od 3.9. do 4.9.2016 je v Istanbulu potekalo elitno tekmovanje Svetovne karate zveze (WKF) – »Karate 1 Premier League«, na katerem je nastopilo 483 tekmovalcev iz 54-tih držav. Za izbrano selekcijo reprezentance Karate zveze Slovenije je nastopila tudi Tjaša Ristić (KK Kranj).

 

Tjaša je nastopila v kategoriji borbe do 61 kg v konkurenci tridesetih tekmovalk iz 18-tih držav. Prepričljivo je premagala Ramono Bruederlin (Švica), Hiranur Saruhan (Turčija), Sahiko Yildiz (Turčija) ter v finalu Jacquelin Factos (Ekvador) in poleg zlate medalje prejela denarno nagrado 500 EUR. V vseh štirih borbah je tekmovalkam zadala 12 točk in prejela samo eno. Jacquelin Factos, njena nasprotnica v finalu, je štirikratna prvakinja Panameriških prvenstev v tej kategoriji (2012-15) in osvajalka ene srebrne in treh bronastih medalj na Premier ligah.

 

 

Tjaša z denarno nagrado

 

Za Tjašo Ristić je to največji uspeh v tekmovalni karieri in prva slovenska zlata medalja na Premier ligi, potem ko je leta 2011 osvojila bronasto medaljo na evropskem mladinskem prvenstvu in leta 2014 srebrno medaljo na Balkanskem prvenstvu.

 

S tem uspehom se je na lestvici Svetovne karate zveze (WKF) v kategoriji do 61 kg povzpela na 9.mesto od 480 uvrščenih tekmovalk.

Iskrene čestitke!

Dobitnice medalj z leve: 2. mesto Jacquelin Factos ...

Z leve: Matjaž Končina, reprezentančni trener, Tjaša ...

Tjaša Ristić (levo) proti Ramoni Bruederlin (Švica); ...