Prva stran
 

1. Evropske igre

Baku, Azerbajdžan, 12.06.2015 - 28.06.2015

 
Tjaša Ristič osvojila 4. mesto
 

Naša članica Tjaša Ristič je že z uvrstitvijo na Evropske igre dosegla izreden uspeh, saj je bila edina slovenska športnica, ki je nastopila v disciplini karate. Na Evropskih igrah je v karateju tekmovalo v vsaki kategoriji le po osem tekmovalcev, ki so predhodno dosegli normo na evropskem prvenstvu v Istanbulu. Tjaša je v Bakuju nastopila v kategoriji borbe do 61 kg.

 

Tekmovanje v karateju je potekalo v dveh kvalifikacijskih skupinah po štiri tekmovalke, ki so se borile vsaka z vsako. Tjaša se je uspešno uvrstila v polfinale z eno zmago in dvema neodločenima borbama.

V prvi borbi je s 7:0 premagala Nele De Vos (Belgija), drugo proti  kasnejši zmagovalki Ignace Lucie (Francija) je končala nedoločeno 0:0 in tretjo proti Irene Colomar (Španija) tudi neodločeno 1:1.

 

V polfinalu se je borila proti Merve Coban (Turčija), lanskoletni balkanski članski prvakinji in izgubila s 6:0. V boju za bronasto medaljo jo je čakala lanskoletna evropska prvakinja Ana Lenard (Hrvaška), proti kateri je prav tako izgubila s 6:0 in tako tekmovanje zaključila na 4. mestu, kar je nedvomno eden njenih največjih uspehov.

 

Na rang lestvici Svetovne karate zveze (WKF) se je tako v kategoriji do 61 kg povzpela na 23. mesto od skupno 420 uvrščenih tekmovalk.

 

Rezultati:

 

4. mesto Tjaša Ristič, borbe do 61 kg, članice

Prihod v Baku - pred simbolom Evropskih iger

Tjašo je uspešno vodil reprezentančni trener Matjaž ...

Posvet pred tekmo

Optimizem pred nastopom

Zadnje priprave pred borbo

Tjaša proti Ignace Lucie, evropski in svetovni prv ...

Tjaša proti Ignace Lucie, evropski in svetovni prv ...

Končni vrstni red v kategoriji do 61 kg

Tjaša in Matjaž z maskotama evropskih iger

Slovo od Bakuja