Prva stran
 

50. EKF evropsko člansko prvenstvo

Istanbul, Turčija, 19.03.2015 - 22.03.2015

 

Tjaša Ristič osvojila 5. mesto in se kvalificirala na 1. Evropske igre

 

Na jubilejnem 50. evropskem članskem prvenstvu je nastopilo 433 tekmovalcev iz 47-tih držav. Karate zveza Slovenije se je tekmovanja udeležila z 11-člansko ekipo, v kateri je nastopala tudi naša članica Tjaša Ristič.

 

Tjaša Ristič je tekmovala v kategoriji - članice borbe do 61 kg, v kateri je nastopilo 32 tekmovalk. Že v prvi borbi se je srečala z do tedaj prvouvrščeno na WKF rang lestvici – Ukrajinko Anito Serogino. Po neodločenem rezultatu 1 : 1, so sodniki soglasno prisodili zmago Tjaši. Tudi v naslednjih dveh borbah je zmagala na sodniško odločitev. Za vstop v finale se je srečala z lanskoletno evropsko prvakinjo Ano Lenard (Hrvaška). Boj je bil ogorčen, na koncu je vseeno slavila Hrvatinja. V repasažu bi za bronasto medaljo morala premagati izkušeno Španko Irene Colomar. Žal je za las spodletelo in prvemu razočaranju je vseeno sledilo veselje, saj je s petim mestom izpolnila normo za nastop na prvih Evropskih igrah, ki bodo junija v Bakuju.

 

Tjaša Ristič se je s tem uspehom, na WKF svetovni rang lestvici v kategoriji do 61 kg, povzpela z 31. na 25. mesto od skupno 415 uvrščenih tekmovalk. Peto mesto Tjaše je bila tudi najboljša uvrstitev slovenskih tekmovalcev na tem prvenstvu.

 
Uvodni del

1. borba Tjaša Ristič : Anita Serogina (Ukrajina), 1 : 1, zmaga po sodniški odločitvi

2. borba Tjaša Ristič : Aekaterini Plastraki (Grčija), 0 : 0, zmaga po sodniški odločitvi

3. borba Tjaša Ristič : Marija Sušac (BIH), 0 . 0, zmaga po sodniški odločitvi

4. borba Tjaša Ristič : Ana Lenard (Hrvaška), 4: 6, poraz

 
Repasaž:

5. borba Tjaša Ristič : Irene Colomar (Španija), 1 : 3, poraz

 
Rezultat:
5. mesto Tjaša Ristič, borbe do 61 kg, članice
 

Reprezentanca KZS

Reprezentanca KZS

z leve: Matjaž Končina, reprezentančni trener, Tjaša ...